کسب و کار

این هواپیماها جانشینان کنکورد هستند | انقلاب در حمل‌ و نقل هوایی

در دهه‌های گذشته پروازهای مافوق صوت نمادی از پیشرفت فناوری و نوآوری در صنعت هوانوردی بود. کنکورد، هواپیمای مسافربری مافوق صوت معروف، در دهه ۱۹۷۰ وارد بازار شد و تا سال ۲۰۰۳ به فعالیت خود ادامه داد.

به گزارش همشهری آنلاین، با این حال، هزینه‌های عملیاتی بالا، مسائل محیط‌زیستی و البته حادثه دلخراش سال۲۰۰۰ باعث توقف این پروازها شد. اما امروز با پیشرفت‌های فناوری و آگاهی بیشتر از اهمیت کارایی و محیط‌زیست، شرکت‌های هوافضا دوباره درصدد بازگرداندن پروازهای مافوق صوت به حمل‌ونقل هوایی تجاری هستند. اکنون چندین شرکت در سراسر جهان درتلاشند تا با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید موانع گذشته را برطرف و هواپیماهای مافوق صوت کارآمدتر و سازگارتر با محیط‌زیست تولید کنند.

ناسا و لاکهید مارتین
NASA & Lockheed Martin

همه جانشینان کنکورد | انقلاب در حمل‌ونقل هوایی

ناسا ‌در این زمینه تحقیقات زیادی انجام داده و پروژه‌های خود را بر کاهش صدای بووم صوتی متمرکز کرده است. طرح اصلی آنها X-۵۹QueSST نام دارد و به‌گونه‌ای طراحی شده که صدای تولید شده هنگام عبور از سرعت صوت را به حداقل برساند و به شکل کارآمدتری بتواند در مناطق مسکونی به پرواز درآید. این هواپیما که انتظار می‌رود نخستین پرواز آزمایشی خود را در سال‌جاری میلادی انجام دهد، مسیر برای هواپیماهای‌ مافوق صوت سازگار با محیط‌زیست و بدون ایجاد مزاحمت صوتی هموار می‌کند.

بوم سوپرسونیک
Boom Supersonic

یکی از شرکت‌های پیشرو در این زمینه «بوم سوپرسونیک» است که هدف خود را احیای پروازهای تجاری مافوق صوت اعلام کرده است. هواپیمای اصلی این شرکت با نام «اوورتور» (Overture) طراحی شده است تا مسافرت‌های هوایی را با سرعتی حدود ۱.۷ماخ ممکن سازد.
ظرفیت مسافر: حدود ۶۵ تا ۸۸ نفر
سرعت: ۲۱۰۰کیلومتر در ساعت
طراحی سازگار با محیط‌زیست: استفاده از سوخت‌های هوانوردی پایدار (SAF) و کاهش انتشار کربن
مدت پرواز: از نیویورک تا لندن تنها در ۳ و نیم ساعت

ویرجین گلکتیک
Virgin Galactic
«ویرجین گلکتیک» شرکت بریتانیایی فعال در زمینه صنایع هوایی، درحال طراحی هواپیمای مسافربری مافوق صوتی است که می‌تواند تا ۳برابر سرعت صوت شتاب بگیرد. این هواپیما با همکاری رولز-رویس و ناسا توسعه خواهد یافت.
سرعت: ۳۷۰۰ کیلومتر بر ساعت
ارتفاع: ۱۸۳۰۰متر
مدت پرواز: از نیویورک تا لندن کمتر از ۲ساعت

لاکهید مارتین
Lockheed Martin

«لاکهید مارتین» یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های هوافضا و دفاعی جهان نیز در حال کار روی پروژه‌های مختلفی برای ساخت هواپیماهای مافوق صوت است. این شرکت به‌همراه آئریون درحال توسعه جت‌های مافوق صوت مسافربری هستند که نخستین حمل‌ونقل هوایی فرست کلاس تجاری را با این نوع از هواپیماها هدف قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

  • همه چیز درباره F-15 | جنگنده‌ای که برای ترور ساخته شد

اسپایک آئرو اسپیس
Spike Aerospace
شرکت «اسپایک آئرواسپیس» با طراحی هواپیمای S-۵۱۲ تلاش دارد پروازهای مافوق صوت را به‌گونه‌ای کارآمدتر و کم‌صداتر از گذشته بازگرداند. S-۵۱۲ یکی از هواپیماهای پیشرفته‌ای است که برای سرعت بیش از ۱.۶ماخ طراحی شده و بدون تولید صدای بووم صوتی (صدای مهیب حاصل از حرکت به‌سرعت صوت) بر فراز خشکی به پرواز درمی‌آید. یکی از نوآوری‌های اسپایک‌آئرواسپیس طراحی کابین بدون پنجره است که به‌جای آن از صفحه‌نمایش‌های بزرگ استفاده می‌شود که نمایی ۳۶۰درجه از محیط بیرون را به مسافران ارائه می‌دهد. این هواپیما با قابلیت کاهش زمان پروازهای بین‌المللی مورد توجه مشتریان خاص و خطوط هوایی لوکس قرار گرفته است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا