تشخیص تازگی مواد غذایی پر کاربرد روزانه (۱۰ مورد)
مجله به روز خدمات نظافت اتاق – بر اساس تحقیقات انجام شده، از هر 10 نفر در جهان، یک نفر سالانه دچار مسمومیت غذایی خفیف تا شدید می شود. بنابراین توجه به مدت زمان نگهداری مواد غذایی، تازگی و تازگی آن برای شما و خانواده بسیار مهم است.
همانطور که می دانید پس از مدتی مواد غذایی تازه نمی شوند و ممکن است حاوی سموم یا اسیدهای مضر و خطرناک برای بدن باشند. در مجله به روز نحوه تعیین تازگی و زمان مناسب برای نگهداری 10 غذای معمولی به شما ارائه شده است تا با باقیمانده مواد غذایی مسموم نشوید.
1- تازه و سالم بودن شیر و نحوه نگهداری آن را مشخص کنید
شیر بسته بندی شده را می توان یک هفته پس از باز کردن پاکت استفاده کرد. طبیعتا این قانون فقط در مورد شیرهای نیمه چرب و کم چرب صدق می کند. شیر کامل باید بلافاصله پس از باز کردن درب یا حداقل پس از یک روز مصرف شود.
شیر در کیسه ها و ظروف به دلیل وجود مواد نگهدارنده، آثار فساد قابل مشاهده ای ندارد، اما در صورت ترش شدن بو و طعم، هرگز شیر را مصرف نکنید.
برای شیر روزمره یکی از راههای تشخیص تازگی آن جوشاندن است و اگر بعد از جوشیدن دلمه نشود شیر سالم است.
برای نگهداری شیر، آن را در یخچال با دمای حداقل 40 درجه فارنهایت قرار دهید. شیر را نباید در قفسه های درب یخچال قرار داد و ظرف یا پاکت شیر را باید داخل بدنه یخچال قرار داد.
۲- تازگی مواد غذایی مانند سس ها و روش های نگهداری را مشخص کنید
هر کسی که از سس ها و چاشنی های زیادی استفاده می کند باید موارد زیر را بداند:
- سس گوجه فرنگی را می توانید در بسته بندی حداکثر تا یک سال نگهداری کنید و در صورت باز بودن درب آن حداکثر تا یک ماه در یخچال نگهداری می شود.
- سس مایونز را حداکثر به مدت 4 ماه در ظرف نگهداری کنید، اگر درب آن باز است باید در یخچال قرار گیرد و تا یک ماه می توانید از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر کوچکترین تغییری در قوام یا طعم سس مایونز مشاهده کردید، باید بدون تردید تمام شیشه را دور بیندازید.
- سس سویا را می توان برای مدت طولانی نگهداری کرد. اگر درب بسته باشد محدودیت زمانی ندارد اما اگر در باز باشد تا سه سال قابل نگهداری است.
- سس خردل در صورت بسته بودن درب تا دو سال و پس از باز شدن درب تا یک سال قابل استفاده است.
هنگام استفاده از انواع سس باید به رنگ، طعم، بو و بافت سس توجه کرد، زیرا سس یکی از موادی است که به محض تغییر یکی از عناصر ذکر شده باید کاملا دور ریخته شود.
3- تازه و سالم بودن هندوانه را مشخص کنید
انتخاب یک هندوانه خوب و با کیفیت پس از خرید هندوانه و بردن آن به خانه، به نکات زیر توجه کنید.
- اگر تخمه هندوانه به راحتی از تفاله هندوانه جدا شود هندوانه مرغوب نیست و نباید مصرف شود.
- اگر دیدید که گوشت هندوانه چسبناک شده است، هرگز آن را نخورید.
- هندوانه های مختلف ظاهر متفاوتی دارند، اما داخل هندوانه باید همیشه صورتی یا قرمز باشد. اگر رنگ هندوانه صورتی روشن یا سفید باشد به این معنی است که هندوانه خام است و خوردن آن باعث مسمومیت می شود.
- یک هندوانه با کیفیت باید همیشه بوی خوب و تازه و شیرین داشته باشد.
4- تازه و سالم بودن گوشت گاو را مشخص کنید و آن را نگهداری کنید
می توانید گوشت گاو خام را تا دو روز در یخچال نگهداری کنید و چند ماه در فریزر بگذارید. اما همیشه به موارد زیر توجه کنید:
- رنگ سطح آن تیره نیست.
- گوشت چسبناک نیست.
- نباید بوی خاصی داشته باشد (یعنی نباید بوی ترش یا شیرین داشته باشد).
5- تازه و سالم بودن تخم مرغ را مشخص کنید و آن را نگهداری کنید
تخم مرغ تازه را می توان تا سه هفته در یخچال و تا یک سال در فریزر نگهداری کرد. برای تست تازگی تخم مرغ، یک فنجان آب بردارید و اگر تخم مرغ به راحتی در ته فنجان فرو رفت، تخم مرغ سالم است و باید فاسد شود . قابل استفاده نیست.
6- تازه و سالم بودن بادام را مشخص کنید و آن را نگهداری کنید
عمر مفید بادام 2 تا 4 هفته است اگر آن را در ظرف در بسته در یخچال یا جای تاریک و خنک نگهداری کنید تا یک سال تازگی خود را حفظ می کند.
برای بررسی سالم بودن بادام، به پوست آن توجه کنید حتی یک لکه تیره روی پوست مغز بادام نشانه فاسد شدن آن است و دیگر نباید مصرف شود.
7- تازه و سالم بودن روغن زیتون را تشخیص دهید و آن را نگهداری کنید
روغن زیتون تا دو سال قابل استفاده است و هر چه محیط خنک تر و نور کمتری باشد، طراوت و طعم بیشتری در روغن حفظ می شود. اگر روغن را در فریزر نگهداری کنید، روغن تازه می ماند، اما قبل از استفاده صبر کنید تا آب شود.
8- تازه و سالم بودن ماست را مشخص کنید و آن را نگهداری کنید
ماندگاری ماست تا یک هفته بعد از باز کردن درب یخچال می باشد. حتی در صورت بسته بودن درب ماست ممکن است فاسد شود، پس از باز کردن درب ماست به بو و طعم آن توجه کنید و در صورت مشاهده تغییر در بافت یا طعم، ماست را از بین ببرید.
9- تازه و سالم بودن ماهی سالمون را مشخص کنید و آن را نگهداری کنید
ماهی قزل آلا تازه را می توان تا 2 روز در یخچال و تا 3 ماه منجمد مصرف کرد. اگر گوشت ماهی لچک نباشد یا بوی خون کهنه بدهد، استفاده از آن در حالی که فاسد شده است، جایز نیست.
میشه بگید چطوری ماهی تازه و سالم انتخاب کنم؟ همچنین در مجله به روز بخوانید.
10- تازه و سالم بودن سالاد و سبزیجات را مشخص کنید
ماندگاری سبزیجات و سالادهای بسته بندی شده در ظرف در بسته به شرط نگهداری در یخچال تا 10 روز می باشد. اگر درپوش را باز کردید، آن را بیش از 5 روز نگهداری نکنید. توجه: از قرار دادن سالاد و سبزیجات به صورت خام در یخچال خودداری کنید. طعم و حالت آن تغییر می کند و مصرف آن جالب نیست. اما می توانید از سبزیجات منجمد برای پخت و پز استفاده کنید.
12 نکته طلایی برای تازه نگه داشتن غذا را در مجله به روز حتما بخوانید.
برگرفته از: Bright Side