سبک زندگی

راز نقاشی مونالیزا (لبخند ژکوند) و حقایق جالب درباره آن

مجله به روز خدمات فرهنگ و هنر – نقاشی مونالیزا (به انگلیسی: مونالیزا) در واقع یک عکس از لیزا گراردینی به شورا است لبخند میزنم او نیز معروف است. اعتقاد بر این است که این شاهکار منحصر به فرد توسط لئوناردو داوینچی بین سال های 1503 تا 1519، زمانی که او در فلورانس زندگی می کرد، خلق شده است.

اکنون با گذشت این سال ها و افزایش سن این تابلوی معروف، مونالیزا در موزه لوور پاریس نگهداری می شود. علاوه بر قدمت این تابلو و کیفیت بالای آن که اثر لئوناردو داوینچی، این نابغه بی نظیر است، در طول سالیان متمادی بسیاری از کارشناسان و محققان متوجه رمز و راز این تابلو و لبخند مونالیزا شده اند که بسیار زیباست. . خواندنی. در زیر همه چیز مربوط به تاریخچه و راز نقاشی مونالیزا را با هم می خوانیم.

نقاشی مونالیزانقاشی مونالیزا

تاریخچه نقاشی مونالیزا چیست؟

گفته می شود داوینچی این تابلو را بین سال های 1503 تا 1506 سفارش داد اما بارها تحویل آن را به تعویق انداخت و بارها این تابلو را تغییر داد و این یکی از دلایل متعددی است که ابهام این تابلو را تایید می کند. لبخند مرموز بانوی نشسته در نقاشی، شخصیت او و موقعیت اجتماعی نامشخص او منبع بی نظیری از الهام برای گمانه زنی های پیرامون این نقاشی است.

نقاشی مونالیزا کیست؟ نقاشی اصلی مونالیزانقاشی مونالیزا کیست؟ نقاشی اصلی مونالیزا

داوینچی این نقاشی را در سال 1503 یا 1504 با رنگ روغن روی چوب قهوه ای تیره آغاز کرد، اما تکمیل و تحویل آن 4 سال به تعویق افتاد. البته معاصران او می گویند که این کار برای داوینچی عادی بود و همانطور که خودش می گوید: «هرگز کاری را تمام نکرده ام» که البته گفتار و کردار او چیزی جز گواه کمال لئوناردو نابغه نیست. داوینچی! اما کار بر روی مونالیزا را تا پایان عمرش یعنی در سال 1519 ادامه داد!

در پایان تصویری از زنی با لبخندی مرموز می بینیم که در حالتی سه پر است که گویی هر بار که نگاه می کند به تماشاگران می چرخد ​​که البته ساختارشکنی از استاندارد ترسیم فیگور بود. در بین نقاشان ایتالیایی آن زمان پیشنهاد شد! این نقاشی شواهدی قوی از قدرت و مهارت داوینچی در سایه زدن و ایجاد سایه های روشن در نقاشی واقعی به حساب می آید. کنده کاری دقیق موهای شخصیت، چین ها و چین های لباس او، رودخانه پشت سر و سایه پس زمینه از جمله دلایلی است که این تابلو را جاودانه کرده است.

اما داوینچی هنوز از کارش راضی نبود یا به قول هم عصرانش عاشق این نقاشی شد، بنابراین آن را به آن تغییر داد. فرانسیسکو ژاکوندیعنی سفارش دهنده این تابلو آن را نداد و تابلو را با خود به پاریس برد. در فرانسه، مهد کودک هنری در آن زمان، مونالیزا را به فرانسوا اول، پادشاه وقت فرانسه فروخت. پس از آن، این اثر سفری طولانی را بین شهرهای فرانسه طی کرد تا اینکه انقلاب فرانسه از موزه لوور خارج شد.

ناپلئون به مونالیزا نیز علاقه داشت که آن را از موزه لوور برداشت و در اتاق خوابش در کاخ تویلری نگهداری کرد، اما پس از تبعید، این اثر به موزه لوور بازگردانده شد.

اما بسیاری از سارقان دیگر در این سال ها به دست مونالیزا گرفتار شدند. زمانی که این کار موفقیت آمیز بود، یک روز جای مونالیزا را در موزه لوور خالی یافتند. این اتفاق پیکاسو را که نقاش و هنرمند مشهوری هم بود شگفت زده کرد! ابتدا دوست او که قبلاً مدعی شده بود موزه لوور باید سوزانده شود و سپس پابلو پیکاسو معروف مورد بازجویی قرار گرفتند. اما هر دو تبرئه شدند. اما قضیه بعد از دو سال حل شد!

یکی از کارگران موزه لوور معتقد است که مونالیزا باید به زادگاهش ایتالیا بازگردد، بنابراین یک روز نقاشی را از موزه خارج می کند و به زادگاهش باز می گردد. اما دو سال بعد، هنگامی که به مدیر Uffizi در فلورانس معامله شد، به رسمیت شناخته شد. با این حال، مونالیزا داوینچی به مدت دو هفته در اوفیزی به نمایش گذاشته شد و سرانجام در 4 ژانویه 1914 به موزه لوور بازگشت. اگرچه آن کارمند به مدت 6 ماه به زندان رفت، اما به دلیل میهن پرستی در ایتالیا مورد تجلیل قرار گرفت. برای آشنایی جاذبه های گردشگری فلورانس؛ قلب ایتالیااین مقاله را در استار بخوانید.

لئوناردو داوینچیلئوناردو داوینچی

شاید تعجب کنید، اما مونالیزا قربانی اسیدپاشی شد! در سال 1956، شخصی اسید مونالیزا پاشید که خوشبختانه بازسازی آن سال ها طول کشید. البته در سال های بعد عده ای سعی کردند این شاهکار را از بین ببرند، اما این تابلو همچنان زیر شیشه ضد گلوله محکم ایستاده و به دنیا لبخند می زند!

تاثیر نقاشی مونالیزا بر جهان

تأثیر مونالیزا در رنسانس و دوره بعدی آن بسیار زیاد است. نه تنها ژست سه چهره یکپارچه بود، بلکه مهارت و خلاقیت داوینچی الهام‌بخش سایر هنرمندان زمان خود و حتی پس از آن بود. اما بیش از همه، او خلاقیت و نوآوری را به هنرمندان دیگر آموزش داد و نشان داد که می توانند آثار خود را ساختارشکنی کنند.

چه کسی مونالیزا را نقاشی کرد؟ نقاشی مونالیزا در موزه لوورچه کسی مونالیزا را نقاشی کرد؟ نقاشی مونالیزا در موزه لوور

آیا مونالیزا دیگری وجود دارد؟

بی شک هر شاهکاری تقلید و کپی است. مونالیزا نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع بیش از هزار نسخه از مونالیزا در جهان وجود دارد که بیشتر آنها آثار شاگردان داوینچی هستند. یکی از این کپی ها حتی آنقدر با کیفیت و مشابه نسخه اصلی است که در موزه پرادو مادرید نگهداری می شود. این کپی تنها به حوزه نقاشی محدود نمی شود، اگر مجسمه ای از این شاهکار وجود داشته باشد، به سایر هنرهای تجسمی راه پیدا کرده است.

در سال 1963، اندی وارهول، نقاش مشهور پاپ آرت که ایده و الهام بخش مونالیزا را مطرح کرد، اثر دیگری به نام سی بهتر از یک است مخلوق اما این شاهکار آنقدر زنده و مدرن است که روز به روز توسط هنرمندان هر دوره بازسازی می شود و با توجه به اتفاقات هر دوره تغییر می کند و پیام جدیدی را به مخاطب منتقل می کند.

سی بهتر از یک اثر اندی وارهولسی بهتر از یک اثر اندی وارهول

ما با مهم ترین جاذبه های گردشگری مادرید پیشنهاد می کنیم: در این مقاله با پایتخت اسپانیا آشنا شوید.

حقایق و اسرار نقاشی مونالیزا پس از 500 سال کشف شد

نتایج تحقیقات جدید توسط پاسکال کوت، مهندس فرانسوی که از دوربین 240 مگاپیکسلی چند طیفی اختراع خود استفاده می‌کند و از طول موج‌های فرابنفش تا نور فروسرخ استفاده می‌کند، حقایق جالبی را در مورد داوینچی و مونالیزا نشان می‌دهد که ارزش دانستن دارد:

  • وجود پارچه توری روی لباس شخصیت مونالیزا
  • سایه ظریف و شفافیت این تابلو و استفاده هنرمندانه داوینچی از این سبک استثنایی نشان می دهد که لئوناردو داوینچی ابتدا قسمت پشت مونالیزا و سپس جزئیات ویگورو را نقاشی کرده است.
  • آنها با استفاده از دوربین فرابنفش متوجه شدند که انگشت اشاره و وسط سمت چپ مونالیزا تغییر کرده است و این نشان می دهد که داوینچی در طراحی نیز تردید کرده و چندین بار در کشیدن این شکل نظر خود را تغییر داده است.
  • قسمت الحاقی بعداً تعمیر شد که مربوط به حادثه ای است که در سال 1965 برای نقاشی رخ داد، زمانی که شخصی با پرتاب سنگ به این تابلوی گرانبها قصد آسیب رساندن به آن را داشت.
  • کوتی با تغییر وضوح و رنگ دوربین متوجه شد که یک تکه پارچه در دست مونالیزا است و پاها و شکم او را پوشانده است.
  • مونالیزا انگشت کوچک چپ ندارد! به نظر می رسد داوینچی هنوز نقاشی خود را تمام نکرده است!
  • دلیل اینکه این تابلو روی بوم کشیده نشد و همانطور که گفتیم روی چوب سپیدار کشیده شد، اعتراض داوینچی به نظام سرمایه داری آن زمان است.
  • آنها با کمک دوربینی که توسط کوت ساخته شده بود متوجه شدند که داوینچی با یک ضربه برس ابروی بالای چشم چپ مونالیزا کشیده است.

در پایان

از میان تمام شاهکارهای نقاشی، مونالیزا شاید مهم ترین و اسرارآمیزترین نقاشی باشد و حتی امروزه، بسیاری از کارشناسان معتقدند که هنوز به طور کامل این اثر و وقایع پشت آن را کشف نکرده ایم. ما زندگینامه ون گوگ را پیشنهاد می کنیم. دوران کودکی، آثار هنری و مرگ را نیز بخوانید و نظرات و دانش خود را در این زمینه با ما و سایر خوانندگان مجله به روز در بخش نظرات و سوالات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: Britannica.com و leonardodavinci.net

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا