سبک زندگی

روش صحیح نگهداری نان در منزل و نکات مهم

مجله به روز خدمات خانه داری نان یکی از غذاهای اصلی هر خانه است. تقریباً می توان گفت در سفره های ما ایرانی ها روزی بدون نان نیست. تازگی و کیفیت نان تاثیر زیادی بر ارزش غذایی آن دارد. به همین دلیل نگهداری آن بسیار مهم است. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی روش های صحیح نگهداری نان بپردازیم.

صرفه جویی در نانصرفه جویی در نان

روش صحیح نگهداری نان

نان در انواع مختلفی تهیه می شود، اما نحوه صحیح نگهداری آن تقریباً یکسان است. اگرچه روش نگهداری نان های مرغوب مانند نان باگت کمی متفاوت است، اما انواع دیگر نان ها مانند لواش، تنوری و … را می توان به همین ترتیب نگهداری کرد.

1. هنگام خرید نان، آن را سرد کنید

شاید بارها در نانوایی ها دیده باشید که مردم پس از خرید نان را خنک می کنند و آن را داغ روی هم نمی گذارند. در واقع این کار درستی است و به ماندگاری نان کمک می کند. قرار دادن نان داغ روی هم باعث کپک زدن سریع آن می شود.

هنگام خرید نان آنها را خنک کنیدهنگام خرید نان آنها را خنک کنید

بعد از اینکه تکه های نان خوب خنک شدند، آنها را در یک کیسه پلاستیکی دربسته قرار دهید تا هوا به داخل آنها نرود. آب بندی پلاستیک پخت به گونه ای که هوا وارد نشود و قرار دادن آن دور از نور خورشید می تواند ماندگاری نان را افزایش دهد.

از این روش برای انواع نان های ایرانی مانند لواش، تنوری، تافتون، سنگک و بربره استفاده می شود. اگر نان بزرگ است، بهتر است آن را به قطعات کوچکتر برش دهید.

2. نگهداری نان در منزل

در خانه می توانید نان را در کیسه پلاستیکی دربسته نگهداری کنید، اما دقت کنید که هوا وارد کیسه پلاستیکی نشود و در معرض نور خورشید قرار نگیرد. می توانید نان را دو روز به این صورت نگه دارید. در این مدت نان را نباید در یخچال قرار داد، بهتر است نان را در دمای محیط مانند آشپزخانه نگهداری کنید.

نگهداری نان در منزلنگهداری نان در منزل

استفاده از ظرف برای نگهداری نان یکی دیگر از روش های رایج از گذشته تا امروز است. ظرف نان باید دارای در بوده و به خوبی بسته شود تا از ورود هوا و کپک زدن و پوسیدگی نان جلوگیری شود.

اگر تصمیم دارید نان را در دمای اتاق نگه دارید، می توانید از فویل آلومینیومی نیز استفاده کنید. فویل آلومینیومی از خشک شدن زودرس رطوبت داخل نان جلوگیری می کند و به ماندگاری بیشتر آن کمک می کند. این روش برای انبار باگت این بهترین روش است و هنگام استفاده از آن بهترین روش پخت است.

نگهداری نان در منزلنگهداری نان در منزل

البته این روش های ذکر شده برای نگهداری انواع نان نیز مناسب است و می توانید از این روش برای نگهداری نان تست، لواش، تافی و … استفاده کنید. در ضمن اگر علاقه مند به پخت نان در منزل هستید، پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه نان در منزل را نیز مطالعه کنید.

نان را در یخچال نگهداری کنید

استفاده از یخچال برای نگهداری نان فرآیند قالب گیری و پوسیدگی نان را تا 3 برابر افزایش می دهد! علاوه بر این، نگهداری نان در یخچال باعث خشک شدن آن می شود. اگر قصد دارید نان را به مدت دو روز نگهداری کنید، بهتر است نان را در دمای اتاق در شرایطی که قبلا ذکر شد نگهداری کنید.

نان را در یخچال نگهداری کنیدنان را در یخچال نگهداری کنید

انواع نان را در فریزر نگهداری کنید

بهترین راه برای ماندگاری نان، نگهداری آن در فریزر است. اگر تصمیم دارید نان را بیش از دو روز نگه دارید، بهتر است آن را بپیچید و در فریزر نگهداری کنید. هنگام بسته بندی نان باید از بسته بودن پلاستیک و عدم ورود هوا به داخل آن اطمینان حاصل کنید. همچنین هوای داخل پلاستیک را در حین بسته بندی خارج کنید.

اگر تصمیم به نگهداری نان باگت دارید، بهتر است خمیر وسط را بردارید و نان را بدون خمیر وسط نگهداری کنید. نام باگت وقتی به این شکل استفاده می شود حالت بهتری دارد.

بهترین روش ممکن برای نگهداری نان در فریزر این است که آن را در دمای 4- تا 10- درجه سانتیگراد قرار دهید.

روش صحیح یخ زدایی نان

اگر نان را در فریزر نگهداری کرده اید، بهتر است آن را به بهترین شکل یخ زدایی کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن حفظ شود. بهترین راه برای آب کردن نان این است که آن را در دمای اتاق بگذارید. نان بعد از چند دقیقه در دمای اتاق یخ می زند و برای مصرف مناسب است.

روش صحیح یخ زدایی نانروش صحیح یخ زدایی نان

اگر عجله دارید می توانید از فر یا توستر برای گرم کردن اسم استفاده کنید. در این روش بهتر است نان را به مدت 10 دقیقه در فر یا توستر قرار دهید تا یخ زدایی شود.

استفاده از مایکروفر برای یخ زدایی ساندویچ و نان مرغوب مناسب نیست و باعث خیس شدن و کاهش کیفیت نان می شود. اما نان معمولی مثل تافتون را می توانید چند ثانیه در مایکروفر بگذارید.

در پایان

وقتی نان از فر خارج می شود در بهترین حالت ممکن برای مصرف قرار دارد. به همین دلیل بهتر است نان تازه درست کنید و بخورید. اما به دلیل سبک زندگی و محدودیت های زمانی امروزی، اکثر مردم نان را برای چند روز در خانه های خود نگه می دارند. به همین دلیل اگر تصمیم دارید نان را برای چند روز نگهداری کنید، بهتر است آن را با توجه به شرایط ذکر شده بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید. در روزهایی که همه ما درگیر مبارزه با ویروس کرونا هستیم، پیشنهاد می‌کنیم روش‌های حذف کرونا را از نان در خانه بخوانید و به نکات ذکر شده توجه کنید. برات آرزوی سلامتی دارم…

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا