سفره حضرت ابوالفضل | وسایل و تزیین سفره حضرت عباس
مجله به روز خدمات نظافت اتاق – پهن کردن سفره ها مراسمی است که با هدف توسل به ائمه و مقربین انجام می شود. درخواست و استغاثه در برابر شخصیتی مانند حضرت عباس (باب الحوائج) و خواندن مصائب ایشان می تواند اعتقادات ما را قویتر از گذشته کند. سفره حضرت ابوالفضل یکی از این شیوه های تبلیغ است و اگر از تجمل گرایی و تندروی خارج نشود بسیار ستودنی است. در زیر با سفره حضرت ابوالفضل و لوازم ضروری داخل آن و آداب انداختن آن آشنا می شویم.
سفره حضرت ابوالفضل
سفره حضرت ابوالفضل برای هر حاجتی از جمله شفای مریض، سلامتی مسافر، یافتن اقلام مسروقه، رهایی از مشکلات و به طور کلی رفع هر گونه خطر و بدبختی مؤثر و مفید است. حاجتمند ابتدا نیت می کند و با خود می گوید: خدایا اگر مریضم شفا یابد یا مسافرانم سالم باشند یا حاجتم برآورده شود سفره ابی الفضل را می اندازم. وقتی خیالش راحت شد باید هر چه سریعتر به نذر خود ادا کند و برای تهیه و تزیین سفره حضرت ابوالفضل آماده شود.
بر سر سفره حضرت ابوالفضل چه گذاشته شده است؟
اقلامی که در سفره حضرت ابوالفضل قرار می گیرد عبارتند از: عدس برنجکاکائو سبزی، رشته برنج، آب نبات، میوه، آجیل شیرین شده، پوست زرد و … که بر حسب توانایی مجری، مقداری یا همه آنها را تهیه می کنند و روی میز تمیز و خالصی که روی زمین پهن کرده اند، برای پذیرایی می گذارند. مهمانان
آداب سفره انداختن حضرت ابوالفضل
اجرای این نذر و سفره انداختن توسط حضرت ابوالفضل به این صورت است که نذر کننده روزی می گذارد و چند زن و دختر از همسایگان و آشنایان خود را دعوت می کند تا به خانه او بیایند. در همان شب، سفره ای تمیز و سفید وسط اتاق پهن کرد و سفره حضرت ابوالفضل را تزیین کرد. چند بشقاب آش رشته، چند بشقاب پوسته زرد، کاشی، پودینگ، نان، پنیر، سبزیجات، مقداری میوه مانند هندوانه، خربزه، سیب، گلابی، انار، انگور، مقداری آجیل به همراه یک بشقاب مجله به روز پلو (عدس پلو) ) و دو بشقاب آرد روی میز.
چند شمع هم روشن می کند و داخل آرد یا خمیر داخل ظرف می گذارد. سپس پنبه را می گیرد و در روغنی که با آن نذری تهیه می شود فرو می برد. سپس پنج، دوازده یا چهار تکه چوب به طول حدود بیست سانتی متر و قطر پنج تا ده میلی متر انتخاب می کند و روی هر کدام از آن ها مقداری پنبه آغشته به روغن می پیچد به این ترتیب پنج شمع شبیه مشعل های کوچک می شود او را پنج می گویند، پس یک تن علبه یا دوازده شمع به نام دوازده امام یا چهارده شمع به نام چهارده معصوم درست می کند و در گوشه سفره می گذارد.
وقتی میهمانان از راه رسیدند و همه دور سفره نشستند، مداح بر منبر رفت و روایت ابوالفضل را که شرح ماجرای غم انگیز حضرت ابوالفضل علیه السلام است با صدای بلند خواند. روز عاشورا صدا
پس از تمام شدن نماز، شمعی از سر سفره برمی دارد و به نیت تسکین خود آن را در ظرفی از آرد می گذارد و در دل از حضرت ابوالفضل می خواهد. نیاز و همچنین نیاز صاحب خانه. پس از پایان این مراسم، مشروبی به یاد واقعه عاشورا و مصیبت وارده بر حضرت ابوالفضل علیه السلام آورده و به هر یک از حاضران یک فنجان نوشیدنی داده می شود.
سپس ورمیشل برنج و عدس سر سفره را بین حاضران تقسیم می کنند و در حین خوردن برنج و عدس همه شروع به خواندن نماز می کنند (نماز سفره حضرت ابوالفضل). پس از آن مهمانان از سایر محتویات سفره هر چه می خواهند می خورند و مقداری را در جیب یا دستمال می گذارند و به آنها تبرک می کنند و نزد عزیزانشان می برند و جلسه در همین جا به پایان می رسد.
پس از رفتن مهمانان، صاحب خانه آرد را زیر شمع ها الک می کند و به همراه بقیه غذای باقی مانده روی سفره بین فقرا و نیازمندان تقسیم می کند و باقی مانده آرد و غذا و ضایعات را داخل سفره می ریزد. تخلیه آب
پس از این توضیحات کلی به سراغ تزیین سفره حضرت ابوالفضل می رویم. در اینجا نمونه های زیبایی از تزیین سفره حضرت ابوالفضل (ع) را برای شما آماده کرده ایم که امیدواریم ایده بگیرید و از آنها استفاده کنید.
تزیین سفره حضرت ابوالفضل
از اینکه با بررسی تزیینات و وسایل ضروری سفره حضرت ابوالفضل (ع) همراه ما بودید بسیار سپاسگزاریم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در پایان این مقاله با ما در میان بگذارید.