آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری – ستاره
مجله به روز خدمات نظافت اتاق – آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری موضوع بسیار مفصلی است. تا جایی که نمی توان همه جوانب این موضوع را در یک مقاله گردآوری کرد و نیاز به کتابی برای توضیح آن است. اما تلاش اصلی ما این است که به صورت بسیار ساده و مختصر به مهم ترین نکات آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری اشاره کنیم.
در سال های گذشته از آبگرمکن های بسیار بزرگ در منازل استفاده شده است. آبگرمکن هایی که به دلیل وسعت فضای وسیعی از ساختمان را اشغال کرده بودند. با گسترش زندگی شهری و کوچک شدن خانه ها، اندازه آبگرمکن ها نیز به همین نسبت کاهش یافته است. بنابراین در حال حاضر از آبگرمکن های کوچک و دیواری به جای آبگرمکن های بزرگ و قدیمی در خانه ها استفاده می شود. اما کاهش سایز آبگرمکن ها و تبدیل آنها به مدل های دیواری هیچ گاه باعث نشده این وسایل گرمایشی هرگز خراب نشوند. بنابراین همچنان نیاز به آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری وجود دارد تا بتوانید مشکلات احتمالی این وسایل گرمایشی جدید را برطرف کنید.
آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری: عیب یابی آبگرمکن
اگر مشکلی در آبگرمکن دیواری شما وجود دارد، اولین قدم در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری شما عیب یابی است. یعنی باید مشکل اصلی این وسیله گرمایشی شناسایی شود تا راهی برای رفع آن پیدا شود.
در حال حاضر برخی از آبگرمکن های دیواری موجود در بازار دارای ویژگی های هوشمند هستند. بنابراین تشخیص خرابی های آن در مقایسه با آبگرمکن های دیواری سنتی آسان تر است. اما به دلیل قیمت بالاتر آبگرمکن های هوشمند نسبت به نمونه های معمولی، استفاده از آن ها در منازل چندان رایج نیست. بنابراین در آبگرمکن های معمولی باید با بررسی علائم رایج و شناخته شده عیوب احتمالی را تشخیص داد. در واقع می توان گفت عیب یابی آبگرمکن های غیرهوشمند به صورت دستی انجام می شود. رایج ترین مشکلاتی که از آبگرمکن های دیواری به وجود می آید را نیز می توان به مثال های زیر تقسیم کرد.
- نشت آب از آبگرمکن دیواری
- نشت گاز از آبگرمکن دیواری
- مشعل آبگرمکن دیواری مشکل دارد
- دمای آب در آبگرمکن دیواری تغییر می کند و تنظیم نمی شود
- آب گرم نمی شود و دمای آن در آبگرمکن دیواری بالا می رود
برای هر یک از مشکلات ذکر شده در آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری راه حل های جداگانه و بعضا متفاوتی در نظر گرفته شده است.
آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری: عیب یابی نشتی آبگرمکن
حال که به مهم ترین معایب آبگرمکن های دیواری اشاره شد بد نیست راه های رفع هر یک از این معایب را از یکدیگر جدا کرده و به تفصیل بررسی کنیم.
نحوه رفع نشتی آب
در آبگرمکن دیواری توجه به نشتی آب چندان سخت نیست. شکی نیست که مهمترین نشانه برای تشخیص این مشکل، چکیدن آب از بدنه آبگرمکن یا خیس شدن اطراف یا زیر آن است. قسمت اصلی آبگرمکن که می تواند در نشت آب درگیر باشد مبدل حرارتی آن است. برای اطلاع از منبع دقیق نشت آب باید قطعاتی مانند مبدل حرارتی، لوله های انتقال حرارت، اتصالات، واشرها و مهره های مربوط به مبدل حرارتی و تنظیم کننده آب آبگرمکن به طور کامل بررسی شوند. پس از بررسی، ایرادات این قسمت ها باید به طور کامل برطرف شود.
در صورت عدم وجود مشکل در قسمت های ذکر شده می توانید به سراغ تنظیم کننده آب و ممبران آن رفته و این قطعات را به طور دقیق بررسی کنید. در صورت وجود ترک یا ترک در بدنه رگلاتور علت اصلی نشتی آبگرمکن همان سوراخ یا ترک خواهد بود. اگر ابزار لازم برای حل این مشکل را ندارید، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
نحوه رفع نشت گاز
نشت گاز مطمئناً یک مشکل جدی تر از نشت آب است. زیرا علاوه بر خسارت مالی می تواند باعث آسیب جانی نیز شود. بنابراین در آموزش تعمیرات آبگرمکن دیواری همیشه عیب یابی این موضوع به شدت توصیه می شود. یکی از مهم ترین نشانه های نشت گاز در آبگرمکن دیواری، استشمام بوی بد آن است. بنابراین، به محض اینکه با این علامت مواجه شدید، باید آبگرمکن خود را عیب یابی کنید.
در مرحله اول تمامی پیچ های متصل به سیستم گازرسانی آبگرمکن باید به دقت بررسی شوند. اقلامی مانند پیچ های رگولاتور، پیچ دریچه گاز، پیچ گاز چند طرفه، مهره های سر شلنگ و اتصال دهنده های شمع از جمله قطعاتی هستند که در بخاری دیواری می توانند برای تشخیص نشت گاز استفاده شوند. در صورت مشاهده ایراد در این پیچ ها باید سریعا تعویض شوند و در صورت شل بودن باید سفت شوند.
اگر قطعات ذکر شده با هیچ ایرادی همراه نبود می توانید به رگلاتور گاز مراجعه کرده و آن را بررسی کنید. اگر این قسمت از آبگرمکن دیواری معیوب باشد و یا سوراخی در آن مشاهده شود باید در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن اقدام شود.
جدای از شرایط ذکر شده، نشت گاز در آبگرمکن دیواری می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. به عنوان مثال، مشکلات واشر، شیرها یا شیلنگ های مورد استفاده در آبگرمکن دیواری می تواند باعث نشت گاز در آن دستگاه گرمایشی شود. به طور کلی در صورت آسیب یا فرسودگی هر یک از قطعات ذکر شده باید در اسرع وقت تعویض شود تا مشکل نشتی گاز در آبگرمکن برطرف شود.
عیب یابی آبگرمکن
علاوه بر شرایط ذکر شده، یکی دیگر از مشکلات شناخته شده ای که در آبگرمکن های دیواری مشاهده می شود، نقص در مشعل آبگرمکن است. مشکلات اجاق گاز آبگرمکن شامل موارد زیادی است. یکی از رایج ترین آنها آبگرمکنی است که مشتعل نمی شود. یک مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بدون شک دلیل اصلی این مشکل آسیب به سیستم جرقه زنی آبگرمکن دیواری است. برای رفع این مشکل می توان اتصالات مربوط به سیستم جرقه زنی آبگرمکن دیواری را بررسی و در صورت ایراد تعمیر کرد.
سایر قسمت هایی که می توان برای تشخیص معیوب بودن یا عدم احتراق شمع آبگرمکن استفاده کرد عبارتند از: نوک الکترود شمع، مجرای نازل شمع، فیلتر شمع و فیلتر فیلتر هوا. در صورت گرفتگی و تجمع رسوبات قسمت های ذکر شده آبگرمکن دیواری باید کاملا تمیز و تمیز شوند تا مشکل اشتعال نشدن شعله آبگرمکن برطرف شود.
علاوه بر مشکلات ذکر شده، ممکن است الکترود احتراق مشعل یا شمع پیزوالکتریک آن فرسوده یا شکسته باشد. در این صورت باید قطعات ذکر شده آبگرمکن دیواری تعویض شود تا مشکل جرقه نگرفتن اجاق گاز برطرف شود.
البته ممکن است سیستم جرقه زنی آبگرمکن دیواری مشکل خاصی نداشته باشد اما در عین حال جرقه حاصله نمی تواند مشعل را مشتعل کند. در چنین حالتی ابتدا باید ترموکوپل را بررسی کرد. دلیلش این است که مشکل جرقه نشدن مشعل پس از احتراق ممکن است به دلیل نقص در ترموکوپل باشد. در چنین شرایطی لازم است اتصالات حرارتی بررسی شود و در صورت وجود مشکل تعویض شود. اگر ترموکوپل مشکلی ندارد باید به سراغ شیرهای مغناطیسی و پروانه ای بروید و آنها را بررسی کنید.
مشکل دیگری که ممکن است در سیستم مشعل آبگرمکن دیواری ایجاد شود روشن نشدن مشعل آبگرمکن با باز شدن شیر آب گرم است. در این صورت باید ابتدا شیرهای گاز بررسی شده و از ایمنی آنها اطمینان حاصل شود. در مرحله بعد، می توانید به لوله های مبدل حرارتی بروید و آنها را بررسی کنید که آیا گرفتگی دارند یا خیر. اگر مشکلی وجود ندارد، وقت آن است که دیافراگم آبگرمکن را بررسی کنید. به این ترتیب آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری با موضوع مشعل را می توان کافی دانست.
عیب یابی نوسانات دمای آبگرمکن
نکته دیگری که در بحث تعمیر آبگرمکن دیواری می توان به آن اشاره کرد، نوسان دمای آب است. مشکل را می توان به زیر شاخه های مختلفی تقسیم کرد و برای هر کدام علل مختلفی را فهرست کرد.
اگر دمای آب گرم شده توسط آبگرمکن خانگی دائماً در نوسان است، نباید علت اصلی را مشکل آبگرمکن دیواری دانست. زیرا ممکن است این مشکل دلایل دیگری داشته باشد. برای تایید این مشکل، بهتر است ابتدا سر دوش و شیرهای آب را بررسی کنید و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. در ادامه می توانید به سراغ فیلترهای آبگرمکن دیواری رفته و اصالت آنها را بررسی کنید. کثیف یا گرفتگی فیلترها می تواند یکی از دلایل نوسانات دمای آب باشد.
اگر دمای آب قابل تغییر توسط آبگرمکن دیواری به خوبی تنظیم نشده باشد، شیر خروجی آب باید بررسی شود و از گرفتگی آن اطمینان حاصل شود. فشار کم آب وارد شده به آبگرمکن نیز می تواند یکی از دلایل اصلی عدم تنظیم صحیح دمای آب و نوسانات آن باشد.
برای رفع مشکل تنظیم نشدن دمای آب آبگرمکن می توان فضای داخلی محفظه احتراق را بررسی کرد. اگر جسم خارجی در داخل این محفظه یافت شد، باید به طور کامل خارج شود. زیرا این مشکل می تواند یکی از دلایل اصلی مشکل نوسانات آب باشد.
علاوه بر این، مبدل حرارتی در آبگرمکن شما ممکن است کثیف باشد یا دارای ترک یا ترک باشد. سنسور استفاده شده در آبگرمکن دیواری نیز باید کاملا سالم بوده و دچار مشکل نشود.
اگر دمای آب خروجی از آبگرمکن مناسب نیست، قبل از هر اقدامی باید مشکل را در دمای تنظیم شده آبگرمکن دیواری جستجو کرد. اگر آبگرمکن دیواری شما روی سطوح پایین تنظیم شده باشد، تقریباً مطمئناً قدرت کافی برای تغییر سطح آب را نخواهد داشت. اما اگر دما روی حالت نرمال تنظیم شده باشد، مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد. یکی از دلایل این مشکل ممکن است معیوب بودن سنسور دمای آب گرم در آبگرمکن باشد. ضمناً جریان آب ورودی به آبگرمکن باید دارای چگالی مناسب باشد تا بتوان دمای آن را به نحو مناسبی تغییر داد.
نقطه مقابل این مشکل افزایش بیش از حد دمای آب است. مشکلی که علت اصلی آن را می توان دمای پایین آب خروجی از آبگرمکن دانست. این بدان معنی است که علت این مشکل یا گرمای بیش از حد آب خارج می شود، ممکن است مشکل از سنسور دمای آبگرمکن باشد. علاوه بر این، گرفتگی فیلتر آبگرمکن را می توان یکی دیگر از دلایل اصلی این مشکل در نظر گرفت.
نکات تکمیلی آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری
نکته دیگری که در بحث تعمیر آبگرمکن دیواری می توان به آن اشاره کرد توجه به احتراق ناقص مشعل آبگرمکن است. وجود پدیده احتراق ناقص در شعله آبگرمکن دیواری را می توان با توجه به شعله آبگرمکن، اندازه و رنگ آن متوجه شد. شعله مشعل در حالتی مناسب و ایده آل می سوزد که یکنواخت و به رنگ کاملا آبی باشد. در صورت وجود نوسان در شعله مشعل یا تغییر رنگ، ممکن است نشان دهنده این باشد که مشعل آبگرمکن دیواری احتراق ناقص دارد. در این صورت پس از خاموش شدن آبگرمکن دیواری، مشعل باید به دقت تمیز و در صورت نیاز سرویس کامل شود.
به طور کلی بهتر است حداقل سالی یک بار آبگرمکن دیواری و اجزا و قطعات مختلف آن را به دقت بررسی کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، ایرادات احتمالی را تعمیر کنید. علاوه بر خود آبگرمکن، بهتر است به لوله کشی و سلامت آبگرمکن نیز توجه کافی داشته باشید.
در مقاله زیر به نکات ساده آموزش تعمیر آبگرمکن دیواری اشاره شده است. البته در این زمینه به نکات بسیار دیگری نیز می توان اشاره کرد که به دلیل طولانی بودن این مقاله قابل پرداختن به آنها نیست.