آموزش عکاسی با موبایل به شکل حرفه ای
مجله به روز خدمات فرهنگ و هنر – به آلبوم عکس تلفن همراه خود نگاهی بیندازید! گوشیهای هوشمند در چند سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشتهاند و اکنون دوربینهای آنها میتوانند تصاویری با کیفیت بالا در پنج مگاپیکسل یا بیشتر تولید کنند. با این حال، ممکن است نتوانید با تلفن همراه عکس های حرفه ای بگیرید. اگر عکس هایی که با موبایل خود گرفته اید وضوح کامل ندارند، پیکسلی یا شلوغ هستند، بهتر است بدانید که آموزش عکاسی با موبایل به صورت حرفه ای کار سختی نیست. برای یادگیری عکاسی با موبایل کافیست ۷ نکته کلیدی را رعایت کنید.
آموزش عکاسی با موبایل
1. برنامه دوربین خود را ارتقا دهید
برنامه دوربین اصلی اندروید برای گرفتن عکس عالی است، اما خود را به این برنامه محدود نکنید. در واقع، بسیاری از برنامههای دوربین رایگان موجود در بازار میتوانند به شما کمک کنند عکسهای بهتر و واضحتری بگیرید. برخی از دوربین های حرفه ای برای عکاسی موبایل با ویژگی های پیشرفته ضد تاری، ویرایش و اشتراک گذاری عبارتند از Camera FV-5 Lite، Open Camera، ProShot، Camera360،…
2. قبل از شروع عکس گرفتن با تلفن همراه، لنز دوربین را تمیز کنید
گوشی هوشمند شما قبل از اینکه دوربین استاندارد شما باشد، تلفن همراه شماست. این بدان معناست که در تمام طول روز همیشه در جیب یا دست شماست. بنابراین لنز آن به راحتی کثیف می شود. اثر انگشت یا لکه روی لنز می تواند کیفیت تصویر را کاملاً از بین ببرد، بنابراین قبل از گرفتن عکس، لنز دوربین تلفن همراه خود را با پارچه نانو تمیز کنید.
3. هنگام عکس گرفتن از خطوط شبکه استفاده کنید
منظور از استفاده از خطوط شبکه خطوطی هستند که در هنگام عکاسی با موبایل روی صفحه گوشی شما ظاهر می شوند و معمولا تصویر را به 9 قسمت تقسیم می کنند. این خطوط شبکه ای به شما کمک می کند تا سوژه مورد نظر خود را روی نقطه طلایی قرار دهید.
4. هنگام عکس گرفتن با تلفن همراه، دوربین را در حالت افقی قرار دهید
برای برخی از عکس های خود، به جای قاب عمودی، از قاب افقی استفاده کنید. یک فریم افقی به شما امکان می دهد موقعیت بهتری در عکس بگیرید و برای گرفتن عکس های گروهی و منظره بهترین است. تصاویر قاب افقی نیز برای مشاهده در رایانه و صفحه اصلی مناسب تر هستند.
5. از بالاترین وضوح استفاده کنید
گوشیهای هوشمند جدیدی مانند سامسونگ گلکسی اس 10 و آیفون گوشیهای فوقالعادهای هستند که میتوانند عکسهایی با وضوح بالا بگیرند و معمولاً هرچه وضوح عکس شما بالاتر باشد، کیفیت بهتری نیز دریافت میکند. برای اطمینان از کیفیت بالای عکسهایتان، بالاترین وضوح موجود را در تنظیمات دوربین خود انتخاب کنید. تا حد امکان از دوربین پشتی به جای دوربین جلو برای گرفتن عکس های سلفی استفاده کنید.
هنگام انتخاب بالاترین رزولوشن برای تصاویر، به دلیل حجم بالای این تصاویر، به جای ذخیره در دستگاه خود، باید آنها را روی حافظه خارجی یا رایانه خود ذخیره کنید. از برنامههای اشتراکگذاری عکس و سرویسهای ذخیرهسازی ابری مانند Picasa، Flickr و Dropbox برای انتقال آنها از تلفن خود استفاده کنید. همچنین می توانید یک کارت حافظه Micro SD یا SD با ظرفیت بالا خریداری کنید تا این تصاویر با وضوح بالا را مستقیماً در تلفن خود ذخیره کنید.
6. به جای کوچکنمایی به سوژه خود نزدیکتر شوید
اکثر گوشی ها دارای عملکرد زوم هستند، اما شما نباید از آن استفاده کنید! اگرچه این ویژگی تصویر را بزرگ می کند. اما کیفیت تصویر را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را تار و پیکسلی می کند که اشتراک گذاری آن می تواند شرم آور باشد. به جای بزرگنمایی، می توانید روی سوژه خود زوم کنید. اگر پسزمینه بیش از حد در تصویر وجود دارد، همیشه میتوانید بدون از دست دادن کیفیت تصویر، آن را برش دهید.
7. با نور طبیعی عکس بگیرید
گوشی های هوشمند فلاش واقعی ندارند. نور LED که دوربین گوشی شما به عنوان فلاش استفاده می کند اغلب بسیار روشن است. عکاسی با فلاش باعث می شود چشمان قرمز در عکس ظاهر شوند.
با استفاده از نور طبیعی، برای عکاسی با موبایل نیازی به فلاش ندارید. با تغییر مکان خود، نزدیکتر شدن به پنجره یا خارج شدن از محیط بسته، عکس های روشن تری با رنگ های واقعی بگیرید. اگر باید از نورها برای نوردهی استفاده کنید، نورهای سفید را انتخاب کنید و از نورهای رنگی و زردی که بر سوژه غلبه می کنند اجتناب کنید.
با استفاده از این نکات، می توانید از گوشی هوشمند خود برای گرفتن عکس های حرفه ای که رقیب دوربین های سنتی هستند استفاده کنید. همچنین متوجه خواهید شد که هرچه بیشتر تمرین کنید، عکس های بهتری خواهید گرفت که نیاز به ویرایش کمتری دارند. برای یادگیری اصول اولیه عکاسی از طبیعت، این مقاله را در مجله به روز بخوانید.
و فراموش نکنید که می توانید نظرات و تجربیات خود را در زمینه عکاسی موبایلی با ما و همراهان مجله به روز در انتهای همین صفحه در بخش به اشتراک بگذارید. “ارسال نظر” آن را پست کنید.