روش نگهداری ماست در منزل و تشخیص ماست فاسد
نسخه صوتی این مقاله را بشنوید! 🎧
مجله به روز خدمات نظافت اتاق – اگرچه ماست دیرتر از شیر فاسد می شود اما می گویند تا سه هفته بعد از تاریخ انقضا قابل مصرف است، اما این تنها در صورتی است که از نحوه نگهداری ماست آگاه باشید و ظرف مناسب برای آن داشته باشید. در این مقاله نحوه نگهداری ماست، بسته بندی مناسب و تشخیص ماست فاسد را توضیح می دهیم.
روش نگهداری ما
برای نگهداری ماست چه به صورت پاستوریزه و چه تهیه شده در منزل باید آن را در یخچال با دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. در این دما، سرعت رشد کپک کاهش مییابد و ماست را میتوان مدت بیشتری نگهداری کرد. از نگهداری ماست در دمای اتاق و در برابر نور خورشید خودداری کنید.
بهترین ظرف نگهداری ماست
نکته مهم: هنگام انتخاب ظروف سفالی برای نگهداری ماست، همیشه از ظروف بی رنگ یا زرد استفاده کنید، زیرا رنگ آبی و فیروزه ای به کار رفته در ظروف سفالی حاوی سرب است.
همچنین نگهداری ماست در ظروف شیشه ای و ظروف پلاستیکی معمولی با رنگ روشن بی خطر است.
راه های تشخیص ماست فاسد
1- قالب گیری
یکی از مهم ترین نشانه های فاسد شدن شیر، پیدایش لکه های سبز و قهوه ای روی شیر است که نشان دهنده رشد کپک است. کپک در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد بیشترین فعالیت را دارد. ماست را بیرون از یخچال نگهداری نکنید.
توجه: از مصرف ماست کپک زده خودداری کنید و توجه داشته باشید که اگر ماست کپک زده است، شما باید همه چیز را دور بریزیدزیرا با وجود اینکه ممکن است لکه های تغییر رنگ در برخی قسمت ها را نبینید، کپک در همه جای ظرف پخش شده است.
2- بوی شیر ترش
تغییر بو یکی از اولین نشانه های فساد مواد غذایی است. در مورد ماست، اگر بوی نامطبوعی شبیه بوی شیر دلمه احساس کردید، مطمئن شوید که ماست فاسد شده است.
3- تغییر ذائقه
طعم ماست تلخ است چون فاسد شده است. این به دلیل واکنشهای شیمیایی و هیدرولیز پروتئینهای ماست و تجزیه آنها به اسیدهای آمینه تلخ رخ میدهد. بنابراین از خوردن ماست تلخ بپرهیزید، اما اگر ماست فقط ترش باشد فاسد نشده، اما ارزش غذایی یکسانی ندارد.
حرف آخر
اگر نحوه نگهداری ماست را به درستی می دانید، می توانید تا چند هفته پس از تاریخ انقضا از آن استفاده کنید و نیازی به دور ریختن آن نیست. از مصرف ماست کپک زده با لکه های سبز و قهوه ای، ماست هایی که طعم تلخ دارد و ماست هایی که بوی شیر ترش می دهد خودداری کنید و همیشه ماست را به مقدار کم خریداری کنید. اگر علاقه مند به تهیه ماست خانگی هستید، مطالعه مقاله طرز تهیه ماست خانگی، نکاتی برای تهیه آن و طرز تهیه ماست کم چرب طعم دار به شما کمک می کند.