نحوه نگهداری آجیل شب عید به مدت طولانی
مجله به روز خدمات عمومی آیا می دانید آجیل را چگونه نگهداری کنید؟ آیا می خواهید آجیل را برای مدت طولانی نگهداری کنید؟ پاسخ شما در این مقاله است.
آجیل و میوه های خشک
آجیل خواص بی شماری دارد. از جمله این خواص می توان به چربی های اشباع گیاهی اشاره کرد که باعث کاهش کلسترول خون و پیشگیری از سکته قلبی می شود. اکثر آجیل ها حاوی پروتئین هستند و نوع پروتئین موجود در آنها یکی از نیازهای اساسی برای تولید اکسید نیتریک است که به حفظ سلامت رگ های خونی و کاهش فشار خون کمک می کند.
آجیل همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و فیبر است و باعث می شود بدن به آرامی و بدون مشکل عمل کند. اما محتوای پروتئین و مواد معدنی بالا در آجیل باعث می شود که برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه نامناسب باشد. بهتر است افرادی که به بیماری کلیوی مبتلا هستند آجیل نخورند و در صورت تمایل از آجیل تازه و بدون نمک استفاده کنند. برخی از مغزها حاوی درصد بالایی پتاسیم هستند و مصرف زیاد آنها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکلاتی ایجاد کند. مصرف بیش از حد آجیل در کودکان نیز باعث مشکلات گوارشی مانند درد شکم، حالت تهوع و استفراغ می شود. علاوه بر این، از خوردن وعده های غذایی اصلی جلوگیری می کند و در نتیجه ممکن است منجر به مشکلات تغذیه ای جدی برای کودکان شود.
برای آشنایی با خواص و مضرات آجیل و خشکبار به مقاله خواص آجیل و خشکبار مراجعه کنید; مزایا و معایب مصرف آجیل چیست؟ بازگشت به
آجیل عید شعبی چیست؟
آجیل عید فطر انواع مختلفی دارد و به چند دسته تقسیم می شود:
- آجیل شور شامل پسته، تخم کدو، دانه ژاپنی، بادام، فندق و بادام هندی است که گاهی بادام نیز به آن اضافه می شود. آجیل شور رایج ترین نوع آجیل در روز عید است که برای جلوه بهتر به آن نمک و مواد افزودنی دیگر مانند رنگ های خوراکی و غیرخوراکی اضافه می شود.
- از آجیل های شیرین می توان به گردو، کشمش، توت خشک، فندق، پسته، بادام و بادام هندی اشاره کرد که برای عید کمتر مورد استقبال قرار می گیرد. این نوع آجیل به دلیل کمبود نمک در آن و خام بودن سالم تر و ایمن تر از آجیل های شور می باشد.
- این چهار آجیل از بادام، پسته، فندق و بادام هندی تشکیل شده است.
- آجیل مشکل دار شامل مخلوطی از فندق، پسته، بادام، توت خشک، کشمش، نخود و بادام هندی است. بنابراین تعداد کمی از این نوع آجیل در کنار ظرف اصلی آجیل قرار می گیرد.
- آجیل بو داده نوعی آجیل است که با حرارت خشک عطر و طعم بهتری پیدا می کند. اما نکته مهم این است که استفاده از حرارت زیاد و نامناسب می تواند باعث کاهش مواد مغذی حساس آجیل شده و ویتامین های ناپایدار در برابر حرارت را از بین ببرد. در اثر حرارت زیاد، ویتامین C به راحتی از بین می رود و در بین ویتامین های B، ویتامین B1 راحت تر از بقیه از بین می رود. روغن دانه و آجیل در برابر حرارت ملایم مقاوم است و با اینکه به رنگ تیره در میآید، به مقدار کمی تجزیه میشود، مگر اینکه دما خیلی بالا باشد که در این صورت با تشکیل مواد سمی که دارای تند است شروع به تجزیه میکند. بوی نامطبوع دارند و می سوزند. آجیل بو داده فاسد شدنی است و بو دادن آنها طعم کهنه آنها را پنهان می کند.
- آجیل خام از نظر بهداشتی سالم تر و ایمن تر هستند. زیرا آفلاتوکسین که معمولاً روی این دانهها سیاه میشود، به دلیل برشته کردن دیگر قابل تشخیص نیست. بنابراین بهتر است مغز خام بخرید.
- می توانید از هر نوع مغزی به میزان دلخواه و به سلیقه شخصی خود آجیل تهیه کرده و با هم مخلوط کنید. در میان انواع مختلف آجیل، پسته معمولاً پرطرفدارترین است و پس از آن دانه ها، بادام، بادام هندی و فندق قرار دارند.
نحوه نگهداری آجیل برای مدت طولانی
- انواع بذر گردو معمولا در مرداد و شهریور کاشت و برداشت می شود. این دانه ها به صورت خام نگهداری می شوند و اگر هوا گرم باشد، قطعاً به یک اتاق خنک نیاز است. آجیل خام بین عرضه کنندگان توزیع می شود و آنها با توجه به حجم فروش و استقبال مشتری، بو داده و به فروش می رسانند.
- آجیل خام را می توان تا یک یا دو سال در انبار سرد نگهداری کرد. اما بهتر است آجیل بو داده را ظرف چند هفته مصرف کنید. گرما و رطوبت باعث رشد قارچ ها و فاسد شدن آجیل می شود و به همین دلیل شرایط نگهداری آجیل بسیار مهم است.
- در صورت مصرف بیش از حد آجیل در شب عید، برای نگهداری آجیل می توانید آجیل را با پوست در ظروف در بسته نگهداری کنید و به مدت 6 ماه در یخچال یا یک سال در فریزر نگهداری کنید. اما اگر پوست گردو را بردارید در جای خشک و خنک بیش از دو هفته تازه نمی ماند.
-
گردو به آفات انباری و کپک بسیار حساس است و به دلیل نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می شود. بنابراین باید در یخچال نگهداری شود.